Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2006 12:46 - За момичетата
Автор: eli1993 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3951 Коментари: 0 Гласове:
0imageimageimage imageimageimageimageimageКак се нанася грима, за да се запази през целия ден ?

За дълготрайно червило:

Нанесете молива върху целите устни, не само около тях. Върху него сложете червилото и след това отново очертайте устните с молив. Използвайте червила, които изглеждат "матови" за по-дълготраен ефект.

imageimageMerleneKlein.com

За дълготрайни сенки:

Нанесете коректор върху клепачите си, преди да нанесете сенките.

За дълготраен молив за очи:

Върху нанесения молив поставете с четчица същия цвят сенки. По този начин той би трябвало да остане непокътнат през целия ден.

За дълготраен фон дьо тен:

Първо нанесете върху лицето си овлажняващ лосион. След това нанесете течния фон дьо тен. С коректор покрийте сенките под очите и други дефекти по кожата. След това покрийте лицето с пудра, като с четка премахнете излишното количество. Ако кожата ви е мазна използвайте фон дьо тен без мазни съставки. Ако кожата ви е суха, използвайте овлажняващ фон дьо тен, а ако е необходимо и овлажняващ крем.

Маникюр

image

Жената винаги трабва да бъде изрядна по отношение на това, как изглеждат ръцете и, и как поддържа своя маникюр. Дори и ноктите ви да са чупливи, това не означава, че трябва да забравите съвсем за тях. Бихте могли да поддържате къс маникюр, или просто добре оформен нокът, грижливо изпилен.

Оформете нокъта и маникюра по начин, който да ви бъде удобен на вас, без да се съобразявате с модните тенденции.

А за всички онези, които обичат да са вкрак с модата, нашият съвет е да украсят ноктите си, като използват не само един цвят, я няколко – да оформят фигурки или линийки, което е много актуално в момент.

 

 

ДНЕВЕН ГРИМ Според кожата (суха или мазна) се избира съответният крем. Върху кремовата основа се поставя ружът, желателно е той да е мазен, защото сухият руж дава неестествен цвят на бузите. Мястото за поставяне на ружа зависи от типа на лицето. Той се поставя най-добре с върха на пръста, като много леко се намазва, без да се натрупва. Ружът се поставя върху ябълките в посока към слепоочията и ушите. При изпъкнали скули се поставя по-тъмен руж, чрез който се закрива изпъкването. След това се нанася пудрата. Нейният цвят трябва да бъде малко по-тъмен от цвета на кожата, тъй като светлият тон на пудрата прави лицето по-остро и сурово. Пудренето става с пух или памук. Започва се винаги от врата с посока към брадата, носа, страните и челото, без да се напластява пудрата. Страните могат да се пудрят с по-тъмен тон пудра за по-голяма релефност на лицето. Веждите се изчеткват от пудрата с малка четчица и тогава се подчертават със специален молив. Ако космите на веждите се почистват с пинцета, изтеглянето им да се извършва в посока към челото и слепите очи, посоката на растежа на космите. Боядисването на веждите започва от ъгъла над носа по посока на космите към слепоочията.

Миглите се боядисват с туш чрез специална четчица или спирала. Най напред се боядисват миглите на горния клепач, а после на долния. Налагането на туша започва от корена па миглите към върха , и то по горната им повърхност, и се извършва неколкократно. След това тушът се нанася по долната повърхност на миглите. Преди да се боядисат миглите, със специален молив се очертават ръбовете на клепачите. Червилото и пудрата през лятото обикновено трябва да бъдат по-тъмни.
Източник: Марлене Клайн Козметикс

ВЕЧЕРЕН ГРИМ В общи линии казаното за дневния грим се отнася и за вечерния. За да се запазят характерните черти на лицето на вечерна светлина, необходимо е да се употребяват пудра, червило и др. с по-силни цветове, тъй като на изкуственото осветление всички цветове изглеждат по-светли. Ако с дневното гримиране целим да подчертаем с вкус характерното в дадена физиономия, вечер понякога може да си позволим нещо повече и да покажем една нова, интересна и прелестна жена. Винаги трябва да имате пред вид за какъв случай се подготвяте и с какъв тоалет сте облечена. Преди вечерното гримиране са необходими освежаване и основно почистване на лицето. След почистването лицето се намазва леко с по-сух крем от дневния.

При вечерния грим ружът трябва да бъде непременно по-ярък от дневния. Препоръчва се ружът да има и слабо жълтеникав оттенък, който се слива с изкуствената вечерна светлина. Пудрата трябва да бъде един тон по-светла от цвета на кожата. Добре е да има малко лилав оттенък. Най-напред се нанася леко бяла пудра, а след това ? цветна. В последно време се препоръчва да се употребява мазна компактна пудра (крем-пудра). Ако имате разширени пори на лицето, крем-пудра не се използва. В такъв случай преди пудренето за основа непременно се поставя някой полумазен крем, за да се постигне известен гланц на кожата.

Вечерно време клепачите се боядисват в цвят, който позволява да се постигне по-голям блясък на очите: син, кафяв, тъмнозелен. Върху външния край на окото се нанася тънка черна чертичка. Ако носът е широк, по дължината на носа се поставя една бяла линия от пудра от горе до долу. При дълъг нос за корекция върху горната устна, близо до самия нос се поставя мазен руж. Също така може да се постави точица от мазен руж върху края на брадичката, където обикновено има дупчица (хлътване). Руж може да се сложи и на края на ноздрите и на края на ушите, където се слагат

Дали за лек цветен акцент през деня или за изпепеляващо - страстен поглед вечерта, цветовете върху клепачите създават неповторим ефект в погледа на всяка дама.
Съществуват най-различни цветове, форми, видове и начини на употреба на сенките.
Когато избирате сенки, трябва да имате предвид какъв ефект искате да постигнете с тях, къде и колко дълго ще ги носите, както и някои особености на кожата около очите ви.


imageКомпактните сенки са стандартния и най-разпространен тип.
imageТе се предлагат в един цвят или в палитра от цветове.
Предимството им е че са удобни за нанасяне с апликатор или четчица.
Можете да си ги носите в чантата и да се гримирате навсякъде, особено ако на капачето на кутийката има и огледалце.
Освен това се продават палитри с подходящо комбинирани цветове, което улеснява избора на хармониращи помежду си нюанси. Когато купувате сенки в компактна форма, избирайте качествени продукти, защото те са с по-фин прашец и не дразнят очите.
Прахообразните сенки за очи могат да изсушат кожата около очите, ако се използват твърде често или ако не са качествени.

imageimageТечните сенки са хит на пазара.
Това са сенки на прах, но в течна среда.
Трябва да се разбиват преди употреба, също като лаковете. Изсъхват почти веднага след нанасяне и не се размазват.
Течните сенки придават на окото силен блясък и се нанасят много лесно и бързо – някои видове са снабдени със специални апликатори като при течните червила, но успешно се нанасят дори и с пръсти.
Много удобен вариант за блестящ и дълготраен грим – можете да се гримирате с тях навсякъде, тъй като не изискват особени усилия и време.
Измиват се лесно с вода, което не ги прави подходящи за плуване или влажно време.

imageКремообразните сенки или още наричани мазни сенки са подходящи за лятото или край басейна, защото в повечето случаи са на маслена основа и не се отмиват с вода.
imageЦветовете им са значително по-наситени и покривни в сравнение с тези на прахообразните сенки.
Недостатъкът им е, че след време се събират в гънката на клепача и трябва да се коригират.
Също така не са много подходящи за чувствителни очи, тъй като създават чувството за тежест и умора на очите. Нанасят се с пръсти или с четчица.
Срещат се както в кутийки, така и под формата на стик. Вторият вариант предлага по-голяма сигурност и точност при употреба, и е по-удобен за приложение когато не сме си у дома.

imageСенките в свободна форма представляват фина блестяща или матова цветна пудра в кутийка или в друга опаковка.
imageТе са подходящи за употреба у дома, но не и след като сме излезли, защото са по-трудни за нанасяне и изискват повече опит.
Позволяват по-обилно нанасяне но се разпиляват лесно и не се задържат равномерно по апликатора, което затруднява точното и равномерно покритие на клепачите. Още един недостатък на прахообразните сенки е лесното им попадане в очите, което обикновено предизвиква зачервяване, сърбеж или дори сълзене на окото.
Последиците от това са размазан грим и зачервени очи. Въпреки това, ако разполагате с различни цветове, можете да ги смесвате по всевъзможни начини за постигане на нов и различен цвят.

Брокатът на прах прилича на прахообразни сенки, но не е.
Той не може да се нанася равномерно с апликатор и обикновено се слага върху сенки (кремообразни или течни), за да се задържи върху клепача.
imageАко е под формата на гел, той се нанася като кремообразни сенки.
Различните форми на брокат не са подходящи за чувствителни очи, защото попадайки в окото предизвикват силно дразнене.

Сравнително нова форма на сенките са така наречените ролкови сенки. Това са прахообразни сенки в специална опаковка с ролков апликатор.
Те са много удобни за носене в дамската чантичка и често коригиране на грима.
Нанасят се много лесно и изискват съвсем лека корекция с пръсти за изравняване на крайните контури. При тях недостатъкът е като при сенките в свободна форма – съществува опасност прашинки да влязат в окото и да предизвикат дразнене, но ролката ограничава тази възможност.
Също така, те не са с плътна покривност, а са предназначени за перлен блясък с лек цветен нюанс.
image


Тагове:   момичетата,


Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli1993
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1740300
Постинги: 29
Коментари: 567
Гласове: 78
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930